31 Ocak 2014 Cuma

TERBİYELİ ET HAŞLAMA

TERBİYELİ ET HAŞLAMA
Kazakistan'da en çok  ve bol bol bulunan tüketilen 4 ürün vardır bunlar patates, havuç,lahana ve et lahana hariç bu 3 ürünle yaptığım nefis haşlama yemeğini bi de terbiyeli olarak denemizi tavsiye ederim
tadimiztuzumuz.blogspot.com


MALZEMELER
500 Gr kuşbaşı et
4-5 adet orta boy patates
2 büyük boy havuç
1 adet soğan 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
ve yemeğin suyu bikaç kaşık
HAZIRLANIŞI
*Düdüklüye yağımızı alalım ve ısınan yağa etleri atatlım ve az kızartalım ardından etlerin üstünü 1 parmak geçecek kadar kaynar su dolduralım.Ağzını kapatıp yarım saat pişirelim
*Sonra düdüklümüzün altını kapatıp soğuk suyun altına tutatlım havasını aldıktan sonra açalım 
*İri iri doğradığımız patatesi, daire şeklinde doğradığımız havucu, ve 1 tüm soğanı atalım tuzunu atalım ve pişmeye bırakalım 
*Ayrı bir kapta yumurta sarısı, unu ve limon suyunu karıştırıp kaynayan yemeğin suyundan ekleyelim ve pişmiş olan yemeğe yavaş yavaş dökeklim 2-3 dk daha kaynatalım.
*servis etmedne önce maydonoz ve karabiber ekleyebilirisiniz
*AFİYET OLSUN

YANARDAĞ PASTA

YANARDAĞ PASTA
Değişiklik isteyen ve sütlü tatlı sevenler için bire bir mutlaka deneyin hafif ama bir okadar bir dilimi doyurucu bir pasta görünümü ve tadı ile artıları topladı...:)

MALZEMELER

Pandispanyası için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su 
2 yemek kaşığı kakao
kabartma tozu 
vanilya
un
İç Kreması İçin
1 paket krem şanti (kutu içinden çıkan 2 paketide kullanıyoruz)
1su bardağı süt
2 adet muz
kalan dilim kek
1 paket 10 lu halley bisküvi 
1 çay baradğı damla çikolata
ceviz veya fındık yarım çay bardağı kadar
Yanardağ sos için
1 çay baradğı vişne suyu
yarım yemek kaşığı nişaşta
HAZIRLANIŞI
* Pandispanyamızın kekini hazırlamk için yumurtalarımızı şekeri köpürene kadar çırpalım 
* Suyumuzu, kakaomuzu un ve vanilyamızıd akatıp karıştırmaya devam edelim
*180 derece fırında pişirelim pişer pişmez fırından çıkarmayın içinde 5 dk kadar kalsın yoksa kekimiz söner
*vişneli sosu hazırlayalım bunun için vişne suyumuzu ve nişaştamızı katıp cezvede kıvam alana kadar pişirelim eğer katı olursa ki olmaz vişne suyu ilave edebilirsiniz ve hazır olan sosu soğumaya bırakalım
*İç kreması için krem şantimizi hazırlayalım tarife göre 1 su bardağı soğuk sütle iki paket şantimizi güzelce köpürtelim
*Kekimizi çıkarıp bıçakla ya da iple ikiye bölelim ve üst tabanı 8 eşit parçaya bölelim pizza dilimi biçimnde
*dilimlerden birini küp küp doğrayalım şantinin içine katıcaz
*Hazırlanan şantinin içine keki, damla çikolata, küp küp doğranmış muzu, fındığımızı, prçalanmış albeniyi ekleyip karıştıralım 
*Kekimizin alt tabanını bu hazırladığımız şantiyi ortada toplanacak şekilde bir dağ biçiminde dökelim kenarları düzleyerek sürelim 
*Dilimlediğimiz kekleri ters yüzü gelecek şekilde arada az boşluk bırakarak dizelim 
*Üzerine hazırladığımız vişne sosusnu ortada dökemeye başlayalım o kenarlara doğru akacaktır
*Afiyet olsun 

29 Ocak 2014 Çarşamba

BEZE

BEZE
Bezeyi çok severim ilginçtir yumurta akı ve şekerden oluştuğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım çocukkken pastaneye gitiğimde gözüme ilk beze takılırdı :) Büyüyünce artık kendim yapmaya başladım aferim bana:) bazen yumurta akını ayırmamız gereken pastalar veya çorbalar oluyo o zaman değerlendirmek adına yaparım bezeyi

MALZEMELER
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çimdik tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını ve pudra şekeri tuzu mikserler uzunca çırpıyoruz mikserden karışım düşmeyecek kıvama gelince krema şırıngamıza koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derece pişiriyoruz dikkat edin fazla kalırsa esmerleşiyor çıktığında soğuyana kadar tepsiden almıyoruz yoksa dağılıyorlar AFİYET OLSUN


28 Ocak 2014 Salı

RULO PASTA

RULO PASTA
Aslında daha şık bir sunum olabilirdi benim el işindeki beceriksizliğim pastayada yansımış durumda:)))) kolay az mazlsemeli şıp şak yapılabilecek aniden gelen misafierler için birebir bir pasta

MALZEMELER
4 Yumurta(tepsiniz küçükse 3 yumurta ilede yapabilirisniz)
1 su bardağı şeker 
vanilya 
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
un 
ARA KATI İÇİN
1 paket krem şanti
arzuya göre muz ve çikolata parçalrı ekleyebilrisiniz
HAZIRLANIŞI
*Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz  mikserle kabarana kadar 
* kabartma tozu vanilya ve unuda ekelyip mikserle tekrar çırpıyoruz 
* Karışımdan 2 yemek kaşığı alıp kakao ile karıştırıyoruz katılaşırsa karışım sütle açabilirsiniz
*Daha sonra yağlı kağıt üzerine kakolu karışı pasta şırınganz varsa onunla yoksa sandiviç poşetinn ucunu biraz kesip de yapabilirisniz istediğiniz şekili verip 180 derec fırında 3- 4 dk pişiryosunzu 
*Sonra çıkartıp kekimizi üzerine döküp fırına veriyoruz 
*Kekimiz piştikten sonra kağıdıyla birlikte rulo yapıp soğumaya bırakıyoruz
*Soğuyan keki açıp krem şantimizi sürüyoruz bütün yüzeyine ve sarıyoruz 
*AFİYET OLSUN 

27 Ocak 2014 Pazartesi

UN KURABİYESİ

UN KURABIYESİ


MALZEMELER

250 Gr sanayağ
100 gr pudra şekeri
100 gr nişaşta
un 
HAZIRLANIŞI
*Oda sıcaklığındaki yağımıza pudra şekeri ve nişştamızı ekleyip güzelce karıştıralım hepsi birbirine geçip karışınca unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmıcak yumuşak bir hamur elde edelim istediğiniz gibi şekil verebilirisiniz ben çatalla şeritler yapmayı tercih ettim 

ISPANAKLI BÖREK

ISPANAKLI BÖREK 
Eşimin en sevdiği börektir ıspanaklı börek sık sık gözlemesi, tepside böreği yapılır biizm evde ama son zamanlarda biraz ara vermiştik bugüne kısmetmiş tekrardan bu tarif  gerçekten çok güzel mutlaka denemlisiniz ıspanaklı böreği bi de böyle deneyin derim 

MALZEMELER
YUFKA HAMURU İÇİN
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
un 
su
İÇ MALZEME İÇİN
2 demet ıspanak 
1 adet soğan 
beyaz peynir 
kaşar peynir
pul biber 
tuz
YUFKA ARA KATLAR İÇİN
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI VE İRMİK
HAZIRLANIŞI
ç harcımız için ıspanakalarımzı doğrayalım soğanalrımzıı küçük küçük doğrayıp ekelyelim pul biber ve tuz katıp karıştıralım 
*Unumuzu yoğurma kabına alalım ortasınan açalım yumurta ve yağ ekleyip 1 su bardağı kadar su ekleyelim ve tuzda atıp yoğurmaya başlayalım
*Yoğurulan hamurumzu 6 eşit parçaya bölelim ve açalım nişaştayla 3 yufkayı üst üst koycaz her yufkanın arasına yağ sürelim 
*Üçüncü kata geldiğimizde ıspanaklı harcımızdan bir köşesine diziyoruz ve üzerinden kaşar ve beyaz peynir ekliyoruz
*Ondan sonra rulo şeklinde sarıyoruz ve bıcak yardımıyla dilimleyip tepsimize diziyoruz
*Diğer yufkalrı açıp aynı işelmi uygulayıp diziyoruz üzerien yumurta sarısı sürüp 180 derece fırına sürüyoruz
*FİYET OLSUN 

26 Ocak 2014 Pazar

ELİ BÖĞRÜNDE

 MARAŞ YÖRESİNDEN  ELİ BÖĞRÜNDE
tadimiztuzumuz.blogspot.com
Bu yemeği yemeden önce kuyruk yağını hiç sevmezdim yiyeymzdim ama bu yemekte olmassa olmazlardan kuyruk yağı o olmaz bu tat bu lezzette olmaz etler pamuk gııbı harıka bır lezzet mutlaka deneyın hem pratık hemde yoresel ana yemek
MALlZEMELER
1.5kg dana kuşbaşı 
350 gr gr kuyruk yağı 
10- 11 adet yeşil biber
1.5 kilo domates ben yazdan hazırladığım 1 kiloluk domates konservesı kullandım 
tuz 
HAZIRLANIŞI
tadimiztuzumuz.blogspot.com

tadimiztuzumuz.blogspot.com

*Pişireceğimiz tepsiye etlerimizi yerleştirelim 
*Etlerın üzerien küçük doğradığımız kuyruk yağını kıyma halinede getirebilirsnz serpelim 
*Sonra doğradığımız biberlerı etlerın uzerıne döşeyelim 
*biberlerin üzerienede kuyruk yağı serpiştirelim 
*Ve biberlerden sonra domatesleri döşeyelim ve domateslerın üzerinede kuyruk yağından serpiştirelim 
* tuzda ekleyip 200 derece fırında pişirelim 
*AFİYET OLSUN 

25 Ocak 2014 Cumartesi

VİŞNELİ İRMİK TATLISI

VİŞNELİ İRMİK TATLISI
TADIMIZTUZUMUZ
Mayhoş yenmeye doyulmayan bir tatlı pazar gününüzü bu tatlıyla tatlandırabilirisiniz bence görüntüsü cazibedar bu tatlımızın tarifine geçelim şimdi
MALZEMELER
1 Litre süt
7 çorba kaşığı irmik 
7 çorba kaşığı şeker
vanilya
kakaolu veya sade petibör bisküvi adedi yapacağınız borcamın büyüklüğüne bağlı 
bir paket köpürtülmüş krem şanti
VİŞNE SOSUMUZ İÇİN
4 Su bardağı vişne suyu
1 çaybadğından biraz eksik nişasta
1 çay bardağından biraz eksik şeker
HAZIRLANIŞI
*Önce vişne sosumuzu hazırlayalım bütün malzemeleri katıp kıvam alıncaya kadar karııştırtıralım soğumaya 
*Ardından irmik tatlımız yapalım enceremize tsüt irmik ve şekeri katıp göz göz oluncaya kadar pişirelim vanilyayı katıp kapatalım 
*Borcamı ıslatalım tatlımızın yarısını borcama serelim sonra bir sıra bisküvilerimizi dizelim ve kalan irmik tatlımzıda bisküvilerin üstüne dökelelim soğumaya bırakalım
*Soğuyan tatlımzın üstüne köpürtülmüş 1 paket krem şantimizi dökelim 
*ve ardından soğumuş olan vişneli sosumuzu döküp servis edebilrisiniz 
*AFİYET OLSUN

23 Ocak 2014 Perşembe

KIYMALI LAHANA SARMA VE LAVAŞ

KIYMALI LAHANA SARMA VE LAVAŞ
tadimiztuzumuz.blogspot.com
tadimiztuzumuz.blogspot.com


MALZEMELER
8-9 büyük lahana yaprağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1orta boy kuru soğan
250 gr kıyma
1.5 2 su bardağı prinç
tuz 
karabıber
pul bıber
SOSU İÇİN
Yarım yemek kaşığı biber salçası 
 3-4 yemek kaşığı dolamnın pişen suyundan
LAVAŞ HAMURU İÇİN
Un
Su 
tuz
HAZIRLANIŞI
*Önce lahanalarımzı kaynar suda hafif yumuşayana kadar sarılabılecek kıvama gelene kadar haşlayalım sularını süzüp bir kaba alalım lahanaalr bitene kadar tekrarlayalım bu işleme
*Sonra iç harcımızı hazırlayalım bütün malzemeleri katıp karıştıralım
*Ve sarmalarımzı sarmaya başlayalım 
*lahana yaprakları düzgün olamaybiliyor düze uzun kareler şeklinde kesip düzeltelim bir yapraktan 4 tane çıkabiliyor bu sizin lahananıza bağlı
*bir ucuana koyup saralım elimizle sıkıp tenceremize yerleştirelim
*Sonra bu işlem biteen kadar devam edelim tenzeremize lahalanaların üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip üzerlerine dolma taşı koyup orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
*Lavaş hamurunu hazırlayalım un su ve tuzmuzu katıp yoğuralım 
*Merdane yardımı ile un ile açıp teflon tavada pişirelim
*Ve sarmaları sararak yiyelim :)AFİYET OLSUN

22 Ocak 2014 Çarşamba

ARABAŞI ÇORBASI

ARABAŞI ÇORBASI
Eşimin eve tavşan eti getirmesiyle ilk kez denedim bu çorbayı arabaşı çorbası av hayvanalrından yapılırmış zaten keklik ceylan gibi.. Köy tavuğu, köy horozu ve tavşan etinden yapılan bir çorba dendim güzel olmuş :)

Size tavsiyem önce hamurunu yapın ben çorbayı pişirdikten sonra hamurunu yaptım sıcak sıcak olsun diye ama hamur eğer soğumasssa kalıp kalıp olmuyor sıcak sıcak yediğimiz için beklemdik bira tavuk göğüsü kıvamındaydı ...
MALZEMELER
1 Tavşan göğüsü 
1 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı doametes çorbası 
1 çorba kaşığı un 
pul biber
yarım limon suyu 
tereyğ
tuz

HAMURU İÇİN
2.5 su bardağı su 
yarım su bardağı un 
tuz
 Eğer iki kişiden fazlaysanız bu hamur tarifinin ölçeğinin 2 katını yapın 

HAZIRLANIŞI
* Tavşam etimizi düdüklüye koyalım haşlansın 
*Önce hamurumuzu yapmak için 1.5 su bardağı suyu tencereye koyalım kaynası bu arada 1 subardağı su ve unu ayrı kapta karıştırıp kaynar suyun içine dökelim tuzumuzu ekleyelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirelim
*pişen hamuru ıslatılmış borcama dökelim soğumaya bırakalım 
*Çorbamızı pişirmek için tenceremize tereyağını alalım ve küp küp doğradığımız sağanlarla kavuralım
*Biber ve domates salçasını katıp kavurmaya devam edlim 
*Ardından unumuzu ekleyip kavurmaya devam edelim
*un ile de kavururken unun kokusu çıkınca önce soğuk suyla açalım sonra kaynar su dökelim kıvamına göre ayarlayabilrisiniz kaynasın 10 dk kadar
*Pişen tavşan etini didikleyip çorbamızın içine katalım 5 dk et il ekaynasın pul biber ve limon suyunuda ekleyip servis edebilirisiniz
AFİYET OLSUN


21 Ocak 2014 Salı

KOLAY POAÇA

KOLAY POAÇA
Kolay poaça dememin sebebi mayasız olaması kabartma tozuyla yapılmasından dolayı...Bu sabah kızım erkenden kalkınca alarmdan yaklaşık yarım saat önce kalktı bende fırsattan istifade sabah bu poaçalardan yaptım hıyır hıyır gayet lezzetli ve pratik bir poaça tarife geçelim

MALZEMELER
1 Çay bardağı sıvıyağ 
1 çaybaradağı yoğurt
2 yemek kaşığı sanayağ
yarım paket kabartma tozu 
1 yumurta (sarısı üzerien)
aldığı kadar un 
tuz
İÇİ İÇİN PEYNİR MAYANOZ
HAZIRLANIŞI
*Bütün malzemeleri un hariç katıp karıştıralım 
*Sonra yavaş yavaş unu döküp yoğurmaya başlayalım yumuşak bir hamur elde edlim
*Elimizle açıp içi yerleşitrelim ve tepisimize dizelim yumurta sarıalrı sürüp çörek otu veya susam döküp 180 derece fırına sürelim 
AFİYET OLSUN 

FIRINDA BALIK

FIRINDA BALIK(SUDAK)
Kazakistan'da en sevdiğim balıklardan biridir sudak fırında ilk kez denedim bu balığı çok güzel oldu sizlerde lüfer, çupra palamut kefal gibi balıkları fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz hafif ve elzzetli oluyor ..



emel
emelce::)

MALZEMELER
1 bütün sudak yaklaşık 1.5 kilo 
2 adet patates
1 adet soğan 
1 adet limon
2 çorb akaşığı kadar sıvı yağ 
tuz 
HAZIRLANIŞI
tadimiztuzumuz.blogspot.com
tadimiztuzumuz.blogspot.com
tadimiztuzumuz.blogspot.com



*Balık bana temizlenmiş ve dilimlenmiş şekilde gelmişti yıkayıp borcama dizdim sıra sıra
*Sonra patatesleri yuvarlak keisp balıkların üzerine dizdim 
*Aynı şekilde limonlarıda yuvarlak kesip patateslerin üzerine dizdim 
*en son soğanları piyaz şeklinde doğrayıp en üstte serpiştiridim ve tuz gezdirdim 
*üzerine yağ gezdirelim ve yağlı kağıt ile kapatım üstünü folyo ilede kapatabilirsiniz 35-40 dk 200 derece fırında pişirin 
*afiyet olsun





SAC KAVURMA

SAC KAVURMA

MALZEMELER
 500 Gram kuzu eti 
5-6 adet domates (ben yaz mevsiminde hazırlanmış biberli domates konservemi kullandım)
3-4 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
sıvı yağ 
tuz
pul biber 
YAPILIŞI


Önce yağımızı sacımıza döküyoruz ısınan yağın içine etlerimizi döküp kavuruyoruz ve kapakla kapatıp pişmeye bırakıyoruz suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişiriyorum sonra küp küp doğradığımız soğan ve  yeşil biberleri katıp karıştırıyoruz  yarım su bardağı kadar sıcak su döküp üstünü kapatıyoruz güzelce kavrulan etlerimizin üstüne küp küp doğradığımız dometeslerimizi, sarımsakları, tuzu, pul biberi döküp karıştırıyoruz ardından tekrar ağzını kapatıp güzelce suyunu çekene kadar dikkat edin az sulu olacak pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun   

20 Ocak 2014 Pazartesi

ÇİĞ KÖFTE

ÇİĞKÖFTE
Miss miss yorucu yoğurmak ama değer bence :)
MALZEMELER
250 Gr yağsız dana kıyma
1kg ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük boy soğan
3 adet domates
1 demet maydonıoz
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı isot
arzuya göre bol bol pul biber:)
tuz
1 limon 
1 çay baradğı zeytinyağı
 ve sunum için marul
 HAZIRLANIŞI
*Zeytinyağ ve isotu bir kasede karıştırıp bekletin
*Domatesleri rendeleyin
*Maydonozları ince ince kıyın 
*soğanalrı ince ince kıyın 
*Yoğurma kabına bulgurumuzu, kıymamızı, salçamızı, ince ince kıyıulmış soğanımızı ve isot hariç bütün baharatlarımzıı katıp yoğurmaya başlayalım soğanlar iyice ölsün güzelce bütün malzemeler harmanlansın
*Domateslerimizi rendeleyim ve yoğururken çiğköftemiz kurudukça domates rendesi dökerek yoğurmya  devam edelim
*Çiğköftemiz yenmeye yakın zamanda limonumuzu 5e 6 ya bölüp kabuğu ile birlikte atalım suyu iyice çıkana kadar yoğurmaya devam edelim 
* Yoğururken ara ara domates rendemizi kullanalım domates rendedi bittiğinde su da kullanabilirisniz
*Suları çıkan limon kabuklarını çıkartalım ve zeytin yağ ve isot karışımını da döküp yoğurmaya devam edelim 
*Bulgur yumuşamıssa çiğköftemzi yenecek kıvama geldiğinde kıyılmış maydonazlarıda ekleyip bi kaç dakikada maydonozla yoğuralım ve 
*Artık marul ve limon le birlikte servis edelim 
*Yanında ayran, lavaş ve turşu öenerim:)
AFİYET OLSUN 

KÖZLENMİŞ SEBZELİ MAKARNA SALATASI

KÖZLENMİŞ SEBZELİ MAKARNA SALATASI


MALZEMELER
5-6 Adet közlenmiş kemer patlıcan
5-6 adet közlenmiş kırmızı biber
100 gr haşlanmış bezelye
100 gr haşlanmış mısır
3 yemek kaşığı mayonez
500 gr yoğurt
tuz
yarım pakettenden biraz fazla salatalık makarna
 HAZIRLANIŞI
* Önce makarnamızı haşlayalım haşlanan makarnaları üzerinden su geçirip süzelim  üzerinden yağ gezdirelim yapışmasınalr diye
* patlıcan ve biberlerimizi küp küp doğrayalım bezelye ve mısırlarımzıda karıştırma kabına alaım ve soğumuş makarnalarıda katalım
* Servis etmeden önce yoğurt ve mayonez karışımını döküp tuzumuuzda ekleyip servis edelim 
*AFİYET OLSUN

19 Ocak 2014 Pazar

SARIMSAKLI BULGUR PİLAVI

SARIMSAKLI BULGUR PİLAVI
Yanında turşuda oldumu miss miss:)

1.5 su bardağı pilavlık bulgur
3 su baradğı su 
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tutam kuru reyhan
1 diş sarımsak
tuz
arzuya göre et veya tavuk üzeri için
HAZIRLANIŞI
*Suyumuzu tencereye alalım ve su kaynayınca bulgurumuzu dökelim güzelce suyunu çekecektir orta ateşte pişirelim.
*Ayrı tavada tereyağımızı eritelim ve ezdiğimiz sarımsağı katalım ve sarımsakları yakmadan altını kapatıp pişmiş olan pilavımıızn üstüne dökelim
*reyhanıda katıp güzelce karıştıralım
*AFİYET OLSUN

KRUVASAN POAÇA

KRUVASAN POAÇA
Harika bir mayalı tarifi bu mutlaka denemelisiniz

MALZEMELER
2 yumurta(sarısı dışına)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çaybaradğı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı ılık su 
ınstant maya
aldığı kadar un


İÇ MALZEMESİ
 Patates püresi 
tuz
istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz

HAZIRLANIŞI
*Instant maya kullandığım için şekerli ılık suda köpürtmedim kuru maya kullanırsanız şeker ve ılık suyle önce mayanızı köpürtmeyi unutmayın.bütün malzemelri katıp yumuşak ele yapışmıcak bir hamur elde edin
*30 dk mayalamaya bırakın
* ve merdane yarmıyla bir parçasını açık bunu 8 pizza dilimleri gibi dilimleyim geniz kısmına malzemeyi yerleştirip bolca sarıp tepsiye dizin tepside 15 dk kadar bekletin
*üzerine yumurta sarısı sürüp 150 derece fırına sürün mayalana mayalan pişecektir ve daha puf puf poaçalar elde edersiniz

18 Ocak 2014 Cumartesi

İZMİT KÖFTE

İZMİT KÖFTE
Pratik güzel bir yemek mutlaka denemıssınızdır bu yayınım akşama ne yemek yapsam dıye düşünen hanımlara gelsin:)

MALZEMELER
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu veya bayat ekmek 
1 yumurta sarısı
2-3 tane orta boy patates
maydanoz
tuz 
kimyon 
karabiber,
pul biber 
 SOS İÇİN
1 çorba kaşığı domates salçası 
sıvıyağ
su
tuz
 HAZIRLANIŞI
* Kıymamızı karıştıram kabına alalım
* yumurta, bayat ekmek, ince ince kıydığımız maydanozları, baharatları katıp güzelce elimizke karıştıralım
*Şekil verip tepsimize alalım 
* Patateslerimizi kızartmalık doğrayıp koyalım
*Ayrı bir kapta salçamızı suyla ve yağla açıp yemeğimizin üstünden gezdirelim ve 200 derece fırına sürelim 
AFİYET OLSUN

17 Ocak 2014 Cuma

PROFİTORÖL

PROFİTORÖL
Çikolata seven biri olarak bu tatlıya bayılıyorum herzaman yaparım yapmadan önce zor gelmişti bana ama hiçte öyle değil denemeyen varsa mutlaka denesin derim  ..

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı un 
1 su bardağı su
125 gr sanayağı veya tereyağ
1 çimdik tuz
İÇ DOLGUSU İÇİN
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un 
6 yemek kaşığı şeker
1 paket köpürtülmüş şanti
 ÜZERİ İÇİN
Çikolata sosu

HAZIRLANIŞI
Önce tenceremize suyumuzu alalım tuuzmuzu dökelim suyumuz kaynayınca yağımızı dökeleim yağ eriyince unumuzuda döküp hızlıca karıştıtalım topaklanma olmasın diye sürekli karıştıralım ezerek pürüzsüz unu iyice yedirip 5dk kadar tencerede kavurur gibi döndürelim sonra ılımaya bırakalım 
*ılıyan hamura yumurtaları kıralım tek tek kırmanıza gerek yok mikserle çırptığınızda güzelce pürüzsüz bir hamur elde etceksiniz
*tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan alıp tepsimişe dizelim şekli önemli değil kendisi şişerek pişeceğinden bunu dert etmeyin:)
* 180 derece fırına sürelim 
*bu sırada iç dolgumzu yapalım krem şanti hariç bütün malzemeelri katıp aynı tavuk göğüsü pişirir gibi pişirelim ve hazır olan köpürtülmüş krem şantiyi katalım mikserle çırpalım ve soğumaya bırakalım 
*çikloata sosumzuu pişirelim tarife ve ölçüye göre piştikten sonra kabuk bağlamaması için sürekli karıştıralım 
*fırından çıkan profitoröllerimzin içini kaşık yardımıyla dolduralım elinizle bir kısmını açıp bu işlemni yapabilirsiniz krema şırınganız varsa onunlada yapabilirsiniz
*bu işlem bitince ılıyan çikolata sosunuda üzerinden gezdirip istediğiniz gibi ikram edebilirsiniz
AFİYET OLSUN 

16 Ocak 2014 Perşembe

SUSAMLI İRMİKLİ ÇITIR BÖREK

SUSAMLI İRMİKLİ ÇITIR BÖREK
 Günyadın, hayırlı cumalar bu cuma bütün dualarınızın kabul olması duasıyla...
MALZEMELER
Yufkayı yine kendim açtım burda malaesef yok ... Siz hazır yufka kullanabilirisiniz..
Yapacağınız ölçüye göre un, su ve tuz yarım çay bardağı sııv yağ 
İÇ MALZEMESİ
Ben sade lor ile yaptım istediğinizi ekleyebilirsiniz....
DIŞINA SÜRMEK İÇİN
2 yumurta
irmik 
susam
HAZIRLANIŞI

Hamurumuzu yoğuralım güzelce bir parça koparıp hamurdan un yardımıyla açalım ve açtığımız hamuru 8e bölüp yağlı sulu karışımdan sürüp içlerini yerleştirelim ve fazla sıklmadan saralım sardığımız böreğimizi önce yumurtaya batırlalım sonra susama veya irmiğe batırıp tepsimize dizelim 180 derece pişirelim
AFİYET OLSUN

KOKOŞ KURABİYE

KOKOŞ KURABİYE
İsmini ben koydum :) süslü tatlı bir kurabiye çünkü...
 bence denemediyseniz hemen denemelisiniz 
MALZEMELER
200 Gr sanayağ
200 gr nişaşta
100 gr pudra şekeri
Aldığı kadar un

SÜSLEMEK İÇİN
hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı kakao
1 çaybardağı süt
1 paket krem şanti

HAZIRLANIŞI

Sanayağını, nişaşta ve pudra şekerini güzelce yoğuralım güzelce karıştıktan soinra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ve hazır olan hamurumuzdan bir parça alalım elimizle ince serit halinde şekil verelim 
* üzerinden çatalla geçerek şekillendirelim uzunluğunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsinizfırıniz.
*180 derece  fırına verin hafif pembeleşinceye kadar pişirin
*bir kaba hindistan cevizimizi alalım daha önceden hazırladığımız krem şantiye batıralım sonra *hindistan ceviziyle bulayalım bir kısmını böyle yaptıktan sonra 
*Bir kısmınıda kakao ile hindistan cevizni karıştırıp aynı şekilde krem şantiye batırıp kakaolu hindistan cevizine bulayalım  AFİYET OLSUN ;)




13 Ocak 2014 Pazartesi

KIYMALI PİDE

KIYMALI PİDE
Evde pide yapmak hem kolay hemde daha lezzetli temizmi eti nasıldı derdi düşüncesi yok miss gibi yapıp ailenizle dostlarınızla afiyetle yiyebilirsiniz


MALZEMELER
Hamuru için
4 su bardağı un 
ınstant maya (istediğiniz mayayı kullabilirsinz ama kuru maya kullananlar ılık su da ya da ılık süt ile köpürtmeyi unutmasınlar)
1 çay bardağı süt
tuz
aldığı kadar un
 İÇ MALZEMESİ İÇİN
400 gr kıyma
4 adet domates( ben 250 gr kadar domates konservesi kullandım)
2 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 demet maydanoz
pul biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unumuuz yoğurma kabımıza alalım bütün malzemelrimizi katıp güzelce yumuşak bir hamur elde edelim ve yarım saat mayalamaya bırakalım 
*iç malzememizi hazırlayalım bu arada kıymamızı alalım karıştırma kabımıza domatesleri rendeleyip katalım konserve kullanıyorsak direk katabilrisiniz 
*Soğanlarımzı rendeleyip katalım 
*maydonozlarımzı ince ince kıyıp katalım 
*baharatlarımzıda katıp güzelce yoğuralım 
*mayalanmış hamurumuzu alıp bir parça hamur koparıp elimizle yuvarlayıp unla merdane yardımıyla oval şekilde açalım
*ve iç malzmeyi kenarlar boş kalacak şekilde oval yufkamıza döşeyelim kenarlarıda büktükten sonra yağlanmış fırın tepsimize alalım
*aynı şekilde devam edebilirsiniz ben kalan hamuruda en son yuvarlak şekil verip döşedikten sonra bütün köşelerini büküp tepsimize yerleştirdim 
*200 derece fırında pişiriyoruz 
*çıktığında kenarlarını tereyağ sürüyoruz
AFİYET OLSUN

ŞEHRİYE ÇORBASI

ŞEHRİYE ÇORBASI



Soğuk kış günlerinin ve sofraların baştacıdır çorba... Annelerimiizn yemekten önce çorbanı bitir miden yumuşasın kendine gelsin deyip bitirenene kadar içirilen çorbalar... Ayy annemi özledim .. :( 

Ve tabiki hasta olduğumuzdada ilk yapılan şifalı yemektir çorba..:)

Bu aralar bizim evdede salgın var kızım ve ben bu salgının içindeydik çok şükür geçti:) şimdi hem pratik hem lezzeti hem vitminli bu soğuk kış günlerinde iyi gelebilecek yemeğimizin tarifine geçelim

MALZEMELER
1 orta boy soğan 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı doamates salçası
1 çay baradğı şehriye
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu 
3 su bardağı kaynar su
5-6 dal maydanoz 
pul biber
tuz
yanında limonla servis yapalım kış günlerinde miss gibi limon eşliğinde içelim çorbamızı

YAPILIŞI
Önce soğanlarımızı küp küp ince ince kıyalım ısınan sıvı yağ koyduğumuz tenceremize koyup güzelce pembeleşinceye kadar kavuralım sonra soğanlarımız pembeleşince tereyağımız katalım tereyağımızd aeriyince salçalarımızı katalım ve salçalarım çiğliği gidene kadar pişirelim ardından et suyu ve kaynar suyumuzuda koyalım ve şehriyemizi ekleyelim pul biber ve tuzumuzu atalım arzu ettiğimiz ölçü kadar..... ara ara karıştıralım şehriyemiz dibine yapışmasın diye ..
-Şehriyelerimiz yumuşamıssa ince ince kıydığımız maydonozlarımzı katalım ve bir iki daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp yanında limon ile servis edelim 
AFİYET OLSUN

12 Ocak 2014 Pazar

MEVLÜT KANDİLİ PASTA

MEVLİT KANDİLİ PASTASI
Bugün kainatın Efendisi peygamber efendimiizm doğum günü çocuklar için pasta yapmak istedim bu güzel günde hediyeleşmek, ikramda bulunmak günümüzün bereketlenmesi adına güzel oldu inşalllah ...

MALZEMELER
6 yumurta
1.5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı su 
8 yemek kaşığı un 
vanilya 
kabartma tozu
 ARA KAT İÇİN
1.5 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kremşanti tozu
muz
çilek reçeli
ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
süslemek için 
nar
muz
badem 
damla çikolata
YAPILIŞI
Önce 3 yumurta ve bir su bardağındna 2 parmak eksik şekeri güzelce çırpalım 4 yemek kaşığı un ve  yarım paket kabartma tozunu yarım paket vanilyayı katıp 1.5  yemek kaşığı suyuda ekleyip tekrar karıştıralım ve fırın tepsisinde dökelim ben küçük fırınımda pişirdim sonra 170 derece fırına koyalım 10 dk hazır oluyor pandispanyamız sonra aynı işlemi tekrarlayalım bu pişiridğimiz pastamızn alt kısmı oluyor diğer malzemeleride aynı şekilde yapıp pişiriyoruz pastamızın üst tabanı için...
 -Bu arada ara kat için süt şeker ve unumuzu tenceremizer koyup fokurdayana kadar pişirelim üzerine 1 yemek kaşığı toz krem şanti katıp tekrar mikserle çekelim ve pandispanyamızın arasına dökelim 
-Muz ve çilek reçeli ile döşeyelim
-Sonra diğer pandispanyayı üzerine koyalım ve önceden hazırladığımız krem şantiyi yayalım güzelce ve istediğimiz gibi süsleyelim 
AFİYET OLSUN

11 Ocak 2014 Cumartesi

YUVALAMA

YUVALAMA ÇORBASI
Enfes bir çorba misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir sunum buyrum tarife geçelim

MALZEMELER
2 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un 
2 su bardağı et suyu
1.5 çay bardağı prinç
1 yumurta sarısı
tuz 
un
su
YUVALAMASI İÇİN
 150 gr kıyma
1 yumurta
1 tane orta boy soğan 
karabiber 
tuz
un 
SOS İÇİN
3 yemek kaşığı nane
pul biber
nane
YAPILIŞI
nce yuvalamızı yapalım kıymamızın içine rendelediğimiz soğanların suyunu süzüp dökeklim yumurtamızıekleyelim karıştıralım karabiber ve tuzumuzu ekleyelim ve aldığı kadar un ekleyelim köftemiz bilye büyüklüğünde köfteler şeklini verip dolaba kaldıralım  .
- Prinçlerimizi yıkayıp süzelim tenceremize yoğurt, yumurta ve unu koyup et suyumuzla kıvamlarını açalım prinçlerimizide katıp suyla kıvamımı açmaya devam edelim.
-Ocağa koyduğumuz çorbamızı kaynaya kadar karıştıralım ve kaynayınca hazırladığımız yuvalamalırımzı katalım isteğe göre haşlanmış nohutta katabilirisiniz ben çorbada nohutu sevmediğim için koymadım .
-10 dk da yuvalam ile kaynasın ve üzerine hazırladığımız tereyağlı naneli pul biberli sosu gezdirelim 
-AFİYET OLSUN 

9 Ocak 2014 Perşembe

ŞÖBİYET

ŞÖBİYET
Harika bir tatlı hafif bir  lezzet mutlaka denemelisniz.Gecen akşam gelen misafirlerime yapmıştım büyük beğeni topladı buyrun tarife geçelim o zaman

MALZEMELER
Yufka Hamuru İçin
2.5 su bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
HER KATA SÜRMEK İÇİN(en son kat hariç) 200 GR TEREYAĞINI YAKMADAN ERİTİYORUZ

Muhallebisi İçin
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı irmik
Açmak için nişaşta kullanıyoruz 100 gr kadar.


ŞERBET İÇİN
3 Su bardağı su 
3 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu 
HAZIRLANIŞI
-Öncelikle hamuru güzelce yoğuralım biraz sert bir hamur olsun.

-Daha sonra hamurumuzu 7 bezeye ayırıp üstünü nemli  bir bezle kapatalım yarım saat kadar dinlensin.

-O sırada şöbiyetimiizn muhallebisini hazırlayalım süt ve irmiği ocağa koyup karıştıralım kaynayınca soğumaya bırakalım ilk etapta sıcakken size duru gelebilir soğudukça kıvamını alacaktır.

- Ve tereyağımızıda eritip soğumaya bırakalım 

-Dinlenen hamurumuzu nişastayl açalım ve açtığımız yufkamızın her tarafına tereyapımızı sürelim
-İkinci yufkamızıda açalım ve yine aynı şekilde yağımızı sürelim
- 2nci yufkamızada aynı şeklide açalım yağlamış olduğumuz yufkanın üstüne koyup hertarafını yağlayalım 
- Böylece 7 tane bezeyi üst üste koyuyoruz ve her katına tereyağımızı sürüyoruz en son kata geldiğimizde yağ sürmüyoruz
- Bu yufkalarımızı kare şeklinde bıçak yardımıyla kesiyoruz
- Ve arzuya göre üzerien ceviz veya fıstık koyabilrisiniz
-Ve bunları muska şeklinde kapatıp fırına ağızları diğer tatlıların altına gelecek şekilde diziyoruz bir sıra halinde
- Yaklaşık 2 tepsi çıkıyor tepsiniz büyükse 1 tepsi çıkar 
- 180 derece fırına koyuyoruz güzelce kızarana kadar bekletiyoruz
- tatlımız piştikten sonra şerbetimizi hazırlayalım suyu ve şekeri tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım ocaktan almadan 10 dk önceden limon suyumuzu sıkalım ve 10 dk sonra ocaktan alalım soğumuş olan tatlımızın üstüne sıcak şerbetimizi dökelim ve fıstık ile süsleyerek sunum yapalım AFİYET OLSUN 


8 Ocak 2014 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE
Sofraların sultanı Maraş'ın, Antep'ın, Hatay'ın meşhur lezzetlerinden biridir. Sevmeyeninide görmededım daha bu zamana kadar akşam yemek davetlerinde verebileceğiniz güzel bir ana yemek seçeneği buyrun tarife geçelim o zaman değilmi:)


MALZEMELER
750 Gr ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz 
karabıber
kımyon 
ihtiyaca göre su 
1 yumurta 
1.5 su bardağı un 
İÇ MALZEMESİ İÇİN
500gr kıyma
4 adet orta boy kuru soğan 
100 gr tereyağ
bolca pul biber
1 Su bardağı dolusu ceviz içi
tuz
KIZARTMAK İÇİN BOL SIVI YAĞ KULLANIYORUZ
HAZIRLANIŞI
Önceden saatlerce dışını yoğururdum annem yoğurttururdu daha doğrusu ama şimdi bulguru sıcak suyla kısır ıslar gibi ıslayıp öyle yapıyorum 15-20 dk dışı yoğurulup kıvama gelmiş oluyor lezzetinde hiç bir değişiklik yok açımı kolay ve en önemlisi yorulmadan güzel bir ortaya çıkıyor.Öncelikle içimizi hazırlayıp donmaya bırakmak lazım kıymamızı bir güzel suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım ardından ince ince kıydığımız soğanları katalım elde doğramanızı tavsiye ederim daha az sulanıyor boylelıkle karıştırmaya devam edelim soğanlar iyice ölmeden tereyağımızıda katalım ve ve güzelce kavuralım pul biber ve tuzumuzuda atalım soğanlarımz tatamen ölünce cevizlerimiz parçalanmış şekilde tabi geniş bir kaba alıp soğumaya bırakalım soğuyunca buzluğa atalım donsun donuk vazıyette içli köftelerimzin içine koyarsak köftelerimz dağılmaz
-Şimdi sıra dış harcımızı hazırlamaya geldi sıcak suyla bütün bulgurlarımzı ıslamıstık sımdı derın yoğurma kabımıza alıp içine salçalarımzı ve baharatlarımızı katıp yoğurmaya devam edelim henüz bulgurlarımız kuru olacağından ara ara su dökerek yoğurmaya devam edelim bulgurlarımız artık yumuşadığında malzemelerimiz güzelce harmanlandığında yumurtamızıda kıralım harmanlayarak karıştıralım ve unumuzuda azar azar ekleyek yoğuralım unun hepsini aynı anda dökmeyin azar azar döküp katı olduysa su dökerek açıp yoğurun ve elinizde bakın şekil almaya başladıalrsa köftemizi yapmaya başlayabiliriz.

-Elimize cevizden büyuük toplar yapıp ortasından oyarak başlıyoruz arada elimizi suya batırıyoruz elimizde yapışıp kalmaması için ve açabileceğimiz en ince şekilde açıyoruz 

-içli köfteyi ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olur. 
-
Bu tarıfimle 70-80 kadar içli köfte çıkıyor. hazır olan içli köftelerimizi dolaba kaldıralım ve misafirlerimize yaptıysak eğer çorba servisi yapılırken bır yandan köfteleri kızartıp sıcak sıcak ikram edebilirsiniz. köfteleri bol yağda kızartıyoruz köftelerimizi tava koyduğumuzda yağ köftelerin üstünü geçsin ve tabiki yağ ısındığında kaızartmaya başlıyoruz AFİYET OLSUN

6 Ocak 2014 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ


ARNAVUT CİĞERİ

MALZEMELER 
500 gram kuzu ciğeri
1 çay bardağı un 
kırmızı biber
tuz
kızartmak için 
sıvı yağ
Servis için yanına garnitür olarak patates kızartması ve kırmızı biberli piyaz soğan salatası
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yıkayıp temizlemiş olduğumuz ciğerleri küp küp doğrayalım ve 1 çay bardağı un ve tuz karışımına bulayalım.Daha sonra ısınmış olan yağımıza ciğerleri atıp kızartalım ve servis tabağımıza alıp istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz AFİYET OLSUN

5 Ocak 2014 Pazar

BİSKÜVİLİ MOZAİL PASTA

BİSKÜVİLİ MOZAİK PASTA
Aniden gelen misafirlerinize 5 dakikada yapğabileceğiniz görünümü lezzeti güzel olan bir tarif bu pazar gününü tatlandırmaya ne dersiniz hanımlar:)
 MALZEMELER
2 paket petübör bisküvi
1.5 paket krem şanti 
krem şanti için 3 çaybardağı süt
bisküvileri ıslatmak için 1 çay baradağı süt
2 adet muz
 HAZIRLANIŞI
Bisküvülerimizi önce arkalı önlü süte batırıyoruz ve 3 sıra halinde diziyoruz boyuna 6 sıra yapıyoruz her katına krem şanti sürüyoruz 3 kat diziyoruz böyle
sonra muzları orta kısma diziyoruz
ve ıkı uctan tutup kapatıyruz üzerinede krem şanti sürüp tekrar alimünyum folyo ile kaplayıp dolaba yarım saat kadar koyuyoruz ve cıkardığımızda süsleyerek servis edebilirsiniz istediğiniz gibi