MAKLUBE
Yemeyen duymayan kalmamıştır bu öğrenci yemeğini çeşit çeşit desen desen salatalarla süslemek en güzel taraflarından biridir.Aşamalı olarak yapalım malzeme listesini verdikten sonra
MALZEMELER
3 adet patates
3 adet havuç
1 kg et
soğan(tabanı için)
2.5 su bardağı bardağı prinç
tuz sıvıya
tereyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle etimizi haşlayalım etimiz haşlandıktan sonra maklubeyi uapacağımız tencerenin tabanını soğanları döşeyelim
havuçları dizelim
etimizin yarısını yerleştirelim
princimizn yarısını yerleştirelim
ve tekrardan patateslerimizi dizelim
ve havuçlarımızı
ve etlerimizi
ve kalan prinçlerimizide yerleştiriyoruz ine tereyağ yerleştirip
en son olarak tuzumuzu dökük elimizle bastırıyoruz bu kalıp gibi güzel çıkmasını sağlayacak 6 su bardağı sıcak suyumuzuda döküp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun
sonra sıvı yağ gezdirelim biraz ve yuvarlak kestiğimiz patatesleri dizelim
havuçları dizelim
etimizin yarısını yerleştirelim
princimizn yarısını yerleştirelim
ve tekrardan patateslerimizi dizelim
ve havuçlarımızı
ve etlerimizi
ve kalan prinçlerimizide yerleştiriyoruz ine tereyağ yerleştirip